2380558.png

Hans van der Velde

Biografie Hans van de Velde – Good Old Country Songs

De zingende slager Hans van der Velde (59) uit Gramsbergen

begon zijn zangcarrière 38 jaar geleden op een personeelsfeest. Voor de lol deed hij mee om op te treden als Neil Diamond dat ging hem zo goed af dat hij door is gegaan. Daarna ging het snel, jaren 70/80 muziek waren hem op het lijf geschreven. Neil Diamond, Elvis Presley, Bruce Springsteen, noem maar op. En natuurlijk allemaal covers
door persoonlijke omstandigheden kwam alles een paar jaar op een laag pitje, maar hij bleef optreden.

Na een aantal jaren ging het allemaal weer beter en ontmoette hij Janneke en pakte de draad weer op, het repertoire werd danig uitgebreid. Nederlandstalig, Engelstalig, Duitstalig, niets is te gek. Ook de apparatuur voor de optredens werd gemoderniseerd, zelfs een heuse autocue, omdat je geen 500 liedjes uit je hoofd kunt leren, behoort tot de standaarduitrusting. Kortom een veelzijdige artiest.

Het motto doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg is hem op het lijf geschreven, geen poespas en met beide benen op de grond blijven staan.

Na een aantal covers te hebben vertaald naar dingen uit zijn leven wil hij nu iets voor hem zelf hebben. Hij heeft de stoute schoenen aangetrokken en is gaan zoeken en gevonden in de persoon: Tim Hemme. Ook die heeft veel betekent want Hans wist hier natuurlijk niks van, hij heeft hem goed geholpen en een compleet pakket rolde eruit, daar is het nummer ‘’Good Old Country Songs ‘’ (tekst Hilde Vos) ontstaan. Te streamen op Spotify en nog veel meer plaformen!

Foto's zijn gemaakt door Dianne de Goeijen

Brengt sfeer en gezelligheid voor elke gelegenheid!

Copyright © Hansvandervelde.com All Rights Reserverd

Copyright © Hansvandervelde.com All Rights Reserverd

Copyright © Hansvandervelde.com All Rights Reserverd